Coaching in Groepsverband

Ten tijde van mijn opleiding kwam ik achter de kracht van een groep. Nu was ik zelf geen groepsmens, ik heb inmiddels echter ervaren dat het juist heel prettig is om te delen en met jouw dingen te dealen in een groep mensen die bij elkaar zijn met hetzelfde doel. Vanuit deze ervaring is het idee voor groepscoaching ontstaan.

Groepssamenstelling

Hoe verschillend de personen waaruit de groep bestaat ook zijn, uiteindelijk lopen wij mensen allemaal tegen dezelfde dingen aan. Dus nee, jij bent niet de enige die het af en toe allemaal even niet meer ziet zitten. Zichzelf onderwaardeert, onzeker is, moeite heeft met relaties, niet weet wat hij later wil worden, en ga zo maar door. Je ziet af en toe door de bomen het bos niet meer. En daarom is het fijn om op regelmatige basis met een groep mensen samen te komen die ook af en toe tegen het leven aanlopen. Om elkaar te steunen, ervaringen uit te wisselen en de diepte in te gaan.

Hoe ziet een groepscoachings-traject eruit?

In een zestal samenkomsten bepalen we waar de knelpunten liggen bij de verschillende deelnemers en gaan we doelgericht aan het werk om deze te onderzoeken, en een plan van aanpak te maken om ervoor te zorgen dat deze weggewerkt kunnen worden. Door dit met meerdere mensen samen te doen krijg je verschillende invalshoeken en kan het zomaar zijn dat je jouw situatie ineens vanuit een heel ander perspectief kunt bekijken en zo verder kunt komen.

Het leven is een lange reis met leuke en mooie momenten, maar helaas ook met de nodige obstakels en hindernissen. Hoe fijn is het dat we elkaar bij dat laatste een handje bij kunnen helpen?